İçeriğe geç

Eczaneler E Ticaret Yapabilir Mi

Eczacılar ticaret yapabilir mi?

Bu yasak nedeniyle eczacıların eczane dışındaki ticari hayatları için aşağıdaki kurallar geçerlidir: Adi şirket kuramazlar veya adi şirkete ortak olamazlar. Sermaye şirketlerinin kurucusu olamazlar.

Eczane sahibi başka iş yapabilir mi?

Madde 19 – Eczane sahibi, eczanesi dışında ilaç veremez, mesleği dışında bir işle uğraşamaz, öğretmenlik ve seçmeli görevler dışında herhangi bir görev kabul edemez.

Eczanelere ne satabilirim?

Hangi ürünleri satabilirim? Eczanelerde satılan tüm ilaç dışı ürünlerin satışı serbest olsa da, her türlü reçeteli ilacın satışı yasaktır. Yasaklı bir ürün satılırsa, ilan derhal silinir ve ilan sahibi uyarılır.

Eczacı ek iş yapabilir mi?

Aşağıdaki Eczacılar ve Eczaneler Kanunu’nun 19. maddesi eczacıların kişisel olarak iş yapmasını yasaklamaktadır ve eczacı başka hiçbir faaliyette bulunamaz. Eczane sahibi bir eczacının yapabileceği işler çıraklık ve seçim yoluyla edinilen işlerdir.

Eczacı ticari kazanç mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nda, eczacılık faaliyetinden elde edilen gelir ne ticari gelir ne de serbest meslek geliri olarak kabul edilir. Ancak, faaliyet sermaye gerektirdiği, bir emtiaya dayandığı ve alım satıma tabi olduğu için ticari gelir olarak kabul edilir.

Eczaneler toptan satış yapabilir mi?

İstanbul merkezli bir firmanın üyelerimizi arayarak ilaç satın almak istediğini ve ilaç listesine göre fiyat istediğini öğrendik. Yasal düzenlemelere göre eczanelerden toptan ilaç satışı yasaktır ve bu konuya gereken özenin gösterilmesi önemlidir.

Eczaneler internetten satış yapabilir mi?

İlaçların internet veya diğer elektronik ortamlar üzerinden satışı yasaktır. Eczacılar ve eczaneler adına internet sitesi açılamaz.” Madde 43’te şöyle denilmektedir: “Zehirli veya kimyasal maddeler ile tıbbi ilaç ve müstahzarların izinsiz satışı yasaktır.”

Eczacı ölünce eczane ne olur?

Madde 10 – Ölen eczacının mirasçıları arasında karı, koca veya çocuk yoksa eczane, onlar dışındaki mirasçılar tarafından bir yıl içinde kesin olarak tasfiye edilir. Bu süre içinde eczanenin sorumlu bir yönetici tarafından yönetilmesi zorunludur.

2 eczacı Ortak eczane Açabilir mi?

Türk Eczacıları Birliği Başkanlık Divanı üyeleri tarafından eczaneler için atanacak sorumlu müdürün maaşı ve yasal giderleri Türk Eczacıları Birliği bütçesinden ödenir. Madde 18 – Bir eczacının birden fazla eczane açması veya sorumlu müdürlük görevini üstlenmesi yasaktır.

Eczaneler bir ilaçtan ne kadar kazanıyor?

Buna göre, 100 liraya kadar olan ilaçlarda eczacının kar payı yüzde 25’ten yüzde 28’e çıkarıldı. 100-200 lira arasındaki ilaçlarda eczacının kar payı yüzde 16’dan yüzde 28’e çıkarıldı. 200-400 lira arasındaki ilaçlarda eczacının kar payı yüzde 12’den yüzde 18’e, 400 liranın üzerindeki ilaçlarda ise eczanenin karı yüzde 12’den yüzde 13’e çıkarıldı.

Eczaneler kaç para alır?

Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 36.900 TL ile 65.000 TL arasında değişiyor. En düşük paylaşılan eczacı maaşı 32.800 TL iken en yüksek 90 TL’dir.

Eczaneler kaç gibi açılır?

Pandemi süreci halen devam ettiğinden eczanelerimizin çalışma saatleri 09:00 – 17:30 olarak devam etmektedir.

Bir eczane aylık ne kadar kazanır 2024?

Eczacı için maaş geçmişi Yıl En düşük maaş En yüksek maaş Temmuz 2022 29.300 TL 29.100 TL Ocak 2023 16.000 TL 46.000 TL Temmuz 2023 20.500 TL 56.100 TL Ocak 2024 28.200 TL 72.100 TL 6 satır daha

Eczane çırak maaşı ne kadar 2024?

Yıllara Göre Maaşlar Eczacı pozisyonu için 2024 yılında ortalama aylık maaş 23.358 TL iken, 2023 yılında bu ortalama 16 TL olacak.

Eczane cirosu ne kadar olmalı?

2024 yılında eczacı yardımcısı çalıştırma zorunluluğu olan eczanelerin; KDV hariç yıllık ciroları 14.170.474,00 TL olarak belirlendi.

Eczacılar ihracat yapabilir mi?

Görünüşe göre ithalat ve ihracata ilişkin kanunlar, ticaret yasaları ve vergi yasaları, eczane sahibi eczacıların, belirli ürünlerdeki yasal kısıtlamalar ve engeller haricinde, eczaneleri aracılığıyla ithalat ve ihracat yapmalarına izin veriyor.

Eczacılar esnaf mı tacir mi?

İlgili karara göre, eczacılar, eczaneleri dışında herhangi bir meslek veya iş yapamayacakları düzenlendiği için 6197 sayılı Kanun’un 19. maddesi kapsamında tacir olarak kabul edilmektedir13. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun md. 3, fıkra 1’e göre eczacıya ayrıca ‘satıcı’ da denmektedir.

Eczacılar hangi şirketlerde çalışabilir?

Eczacılık bölümü mezunları için hangi iş olanakları vardır? Kişisel eczaneler, hastane eczaneleri ve klinikleri, ilaç endüstrisi, kozmetik şirketleri, adli tıp tesisleri, ilaç depoları, endüstriyel eczane tesisleri (üretim, test, araştırma ve geliştirme, epidemiyoloji, farmakoepidemiyoloji), klinik araştırma laboratuvarları, Daha fazla makale…

Hekimler ticaret yapabilir mi?

Hekimlerin meslek faaliyetinde bulunmalarına ilişkin yasak mutlak olmayıp, kanun koyucu bazı istisnalara yer vererek bu yasağı yumuşatmıştır: A) Özel hastane açılması: Hekimler, özel kanuna göre izin alarak özel hastane açarak ticari faaliyette bulunabilirler (30) (31).

Tavsiyeli Bağlantılar: Show Up Ne

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir