İçeriğe geç

Keklik Gibi Türküsünün Hikayesi Nedir

İki Keklik türküsünün hikayesi nedir?

Güre köyünün kahvehane sahibi Mehmet Şevket Efendi ile eşi Şöhret Hanım’ın oğlu Zekeriya askerlik için Sarıkamış’a gider. Oğlunun şehadet haberini alınca ciğerleri yanar, yüreğine ateş düşer. Ovadaki kekliklere bakarak azabından yakınır: “Bir kayanın üzerinde iki keklik şarkı söylüyor, kekliğe şarkı söyleme desem yeter…” 6 Mayıs 2023

Keklik gibi türküsü hangi yöreye ait?

Uğur Aslan’ın Erzincan yöresine ait türküsü: “Keklik Gibi Kanatlarımı Sökmedim” 🍃3 Mayıs 2024

Keklik gibi sözü kime ait?

KANATLARIMI PARTİ GİBİ AÇMADIMRepertuar No. 1162Yer – İlERZİNCANDDere – Köy – Kaynak KişiSALİH DÜNDARDDerleyen MUZAFFER SARISÖZEN10 satır daha

Alnıma yazılmış bu kara yazı hangi yöre?

NAZLI ÖKSÜZ – Keklik gibi. Yöre: Erzincan. Kaynak: Salih Dündar. Keklik gibi kanatlarımı süzmedim. Gönlümün istediği gibi dolaşmadım. Alnıma bu kara yazıyı yaz. Beni bazen ağlatan kader bu işte. Hey, geceleri uyuyamıyorum.

İki keklik neyi anlatıyor?

İki keklik hikayesi, askerde oğlu için ağlayan bir annenin acısını anlatır. Hüzünlü halk şarkılarını sevenler, “Two Partridges” halk şarkısının hikayesinin ne olduğunu merak edebilir. Bazıları, aşktan çok daha derin bir aşkı ve bir çocuğun acıdan çektiği acıyı anlatan “Two Partridges Sing on a Rock” şarkısının hangi bölgeye ait olduğunu merak edebilir.

Keklik gibi türküsünü kim söylüyor?

NAZLI ÖKÜZ – Keklik Gibi – YouTube.

Keklik gibi kimin bestesi?

Keklik Gibi · Volkan Konak · Volkan Konak · Anonim · Anonim Mimoza ℗ DOĞAN MÜZİK YAPIM Yayınlanma Tarihi: 26 Ocak 2009 Otomatik olarak YouTube tarafından oluşturulmuştur.

Keklik gibi anonim mi?

Kırşehir: Kırşehir Üniversitesi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2022. Anonim eser, sahibi bilinmeyen/kimliği belirlenemeyen eserdir.

Keklik kimin?

Fakir Baykurt bu romanında, kayırmacılığın, haksızlığın, ahlaksızlığın, kanunsuzluğun kol gezdiği bir ülkede, biri genç, biri yaşlı iki yüreğin, her şeye rağmen hakikatten, güzellikten, adaletten yana nasıl dik durabildiğini anlatıyor.

Keklik gibi hangi makam?

“Keklik Gibi Kanatlarımı Süpürmedim” Hüseyni Makamında 4/4’lük ritimde bir halk türküsüdür.

Keklik idim vurdular kime aittir?

BEN BİR PARTİYİM VE ONLARI VURDUMRepertuar No. 224Yer – İlSİVASİlçe – KöyŞarkıKaynak KişiAŞIK VEYSEL ŞATIROĞLUBesteci MUZAFFER SARISÖZEN10 dize daha

Çantada keklik sözü ne demek?

“Cebinde yaşamak” deyimine Türk Dil Kurumu tarafından bir anlam verilmiştir. Bu anlam şu şekildedir: Çok güvenli veya elde edilmesi çok kolay olan bir şey, kişi veya durum için söylenir.

Keklik gibi türküsü hangi bölgeye aittir?

Erzincan yöresinin sevilen lirik türküsü “Keklik Gibi”, Hasan Güneşdoğdu’nun canlı sahne performansıyla dinleyicisiyle buluşuyor.

Ne karaymış şu alnımın yazısı hangi yöre?

ALINIMDAKİ BU YAZI NE KADAR SİYAHRepertuar No. 313Yer-İlADANAİlçe-Köy-Kaynak KişiAZİZ ŞENSESDerleyenAZİZ ŞENSES10 satır daha

Keklik gibi kanadımı süzmedim ne zaman yazıldı?

Keklik gibi kanatlarımı açmadım – Taş Plaktan Türkü (2010) – Muzaffer Akgün | .

Zahidem türküsünün hikayesi nedir?

Askerlik ve Zahide Haberleri Bu türkü, Aşık Arap Mustafa’nın Zahide’ye olan derin aşkını ve Zahide’nin başkasıyla evlenmesi karşısında duyduğu büyük acıyı anlatır. Zahide’nin başkasıyla evlenmesi Mustafa’nın yüreğinde derin bir yara bırakır ve bu hüzünlü türküde dile getirilir.

Suzan Suzi’nin hikayesi nedir?

Suzi, Dicle Nehri üzerindeki On Gözlü Köprü yakınlarında boğularak hayatını kaybetti. Adil, sevdiğinin yokluğuna dayanamayıp aklını kaybetti. Suzi’den sonra hayatını kaybetti ve “Ziyaret bizi vurdu.” dedi. Halk türküsünün yazarı Celal Sevimli’dir ve hikâyenin geçtiği yer olan Diyarbekir yöresine aittir.

Mamoş türküsünün hikayesi nedir?

TÜRK MAMOŞ HİKAYESİ Elazığ’ın Koca Mustafa Paşa ilçesinde yaşayan Bekir Hoca, Harput’ta namusu ve nezaketiyle tanınan, nazik ve temiz bir kişidir. Gençliğinden dolayı deneyimsizliğinden dolayı evlenen, komşularından biri olup asil, genç, yakışıklı bir aileden gelmektedir.

Yüksek tepelere türküsü hikayesi nedir?

Malkara’ya ait olduğu söylenen bu ayrılık şarkısı, Zeynep’in gelin olarak uzak bir köye gitmesiyle ailesine duyduğu özlemi anlatıyor. Zeynep’in gelin olarak gittiği köy, kendi köyünden üç gün uzaklıkta. Yedi yıldır ailesini göremeyen Zeynep’in özlemi her geçen gün artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir