İçeriğe geç

Şayet Nasıl Yazılır Tdk

Şayet nasıl yazılır?

İF KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER – Eğer sen ve ben bu parayı vermezsek, başkaları verecek.

Şayetki ne demek?

“Şeyesten” kelimesi ise “uygun”, “münasip”, “uygunsa”, “uygunsa” gibi anlamlara gelmektedir.

Sirkü nasıl yazılır TDK?

Kelimenin doğru yazımı “circular” olsa da kökeni Fransızca circulaire kelimesine dayanır. TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir. 1. isim circular.

Sabretmek nasıl yazılır TDK?

Bu bağlamda, kelimenin doğru kullanımı “sabırlı olmak”tır. Yani, sabır kelimesinin bazı harfleri buharlaşır ve kullanılmaz. Bir diğer şey de “sabır” ve “yapmak” kelimelerinin bir araya gelerek “sabır” kelimesini oluşturmasıdır.

Devirdaim nasıl yazılır TDK?

Sıklıkla yanlış yazılan bazı kelimeler. Yazım hataları. Doğru yazım

Sualtı bitişik mi?

Sualtı, denizler, göller ve nehirler gibi doğal veya yapay su kütleleri için “su altı” yani su yüzeyinin altında anlamına gelen bir bileşik kelimedir.

Şayet bağlaç mı?

Basit bağlaçlar: Bazı basit bağlaçlar dışında diğerleri sadece bağlaç olarak kullanılır: Eğer, fakat, ilá, ayrıca, aslında, şimdi, yani, daha az, beri, aslında, eğer, fakat, hatta, ile, ayrıca vb. Ile kelimesi hem bağlaç hem de edat olarak kullanılır.

Şayeste ne demek?

“Şâyeste” kelimesi Farsça kökenli bir kelime olup Türkçede “uygun”, “layık”, “saygın” anlamlarında kullanılmaktadır. Benzer şekilde Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde bir şeye layık veya layık, bir şey için uygun veya yerinde anlamlarında kullanıldığı belirtilmektedir.

Yağut ne demek?

Yaygın bağlaç veya “veya” anlamına gelir.

Sahi nasıl yazılır TDK?

“Gerçek” kelimesi “gerçek” veya “doğru” anlamında kullanılır. Genellikle yardımcı bir kelimedir ve kendi başına değerlendirilir. Sahip olduğu anlam nedeniyle uyarı olarak da kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir